העור האנושי מכיל שני חלבונים עיקריים: אלסטין וקולגן, אשר מחוברים יחד כסיבי שתי וערב וכך יוצרים את רקמת החיבור שתפקידה לתמוך בעור (וכמעט בכל חלק אחר בגוף). כאשר הקשר בין האלסטין והקולגן מתרופף רקמת החיבור נחלשת והעור הופך רפוי וחסר מיצוק. זהו אחד מסימני הזדקנות העור.הקולגן אחראי על גמישות התאים בגוף וכמובן גם בתאי העור שלנו. אלסטין הוא חלבון בעל תכונות של קפיץ. יש לו יכולת בלתי רגילה להתארך – עד פי שמונה מאורכו המקורי, ולחזור לצורתו המקורית. תכונה זו הופכת אותו לקפיץ הטוב ביותר בעולם, הקפיץ האחראי על גמישות העור שלנו.
בניגוד לדעה הרווחת שאלסטין ממשיך להיות מיוצר במהלך החיים. אך האלסטין החדש אינו פעיל באותה המידה ואין לו את האיכות הקפיצית המופלאה שהייתה קודם. שליטה ובקרה בפעילות האלסטין מוגדרים כאחד מאתגרי הקוסמטיקה המורכבים ביותר.
קוֹלָגֵן הוא החלבון השכיח ביותר בגוף, הוא מהווה כ-6% ממשקלנו. הקולגן אינו גמיש, הוא חזק. האלסטין מתארך והקולגן שומר שהרקמה לא תקרע. קולגן מאוד אוהב ויטמין c וזקוק לו כדי להיבנות.
ישנם 12 סוגים שונים של קולגן, הנפוצים הם:
• קולגן מסוג I: מצוי בכמות הרבה ביותר ברקמת חיבור.
• קולגן מסוג II: אופייני לסחוסים.
• קולגן מסוג III (נקרא גם סיבים רטיקולריים): מצוי ברקמת חיבור דלילה ומתמחה בתמיכת תאים בודדים, כגון לימפוציטים, בקשרי לימפה.
• קולגן מסוג IV: קולגן אמורפי.
הקולגן תורם למראה בכך שהוא נותן נפח לעור. כאשר אדם מזדקן, הגוף מפסיק ליצר את הקולגן והוא מתחיל להצטמצם, דבר שגורם לקמטים מכיוון שהעור, שנשאר באותו גודל צריך להקיף פחות נפח.
כדי ליצור מראה חלק ובעל נפח בעור הפנים מכשיר עם תכונולוגית מקרין אור בעוצמה ובתדר מסוימים שמעירים את מערכת היצור של הקולגן וגורמים להתחיל לייצרו שוב.